dizs

Македонија

Државниот инспекторат за животна средина направил вонреден надзор на изградбата на мини хидроцентралата Мала Река кај Кочaни

А1он
Вонреден надзор на градежните активности за мини хидроцентралата Мала Река кај Кочани направил Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), откако граѓанските здруженија преку медиумите и
Македонија

Стојковски: Речиси секаде се направени контроли за загадување, нема отстапки во однос на зададените параметри

А1он
За загадувањето на воздухот направивме контрола во Скопје на скоро сите субјекти од големата индустрија како што се Макстил, Цементарница, Дрисла итн. Скоро секаде има
Македонија

ДИЖС: Во „Дрисла“ се горел опасен отпад иако нема соодветна инсталација

А1он
В.д. директорот на Инспекторатот за животна средина Сретен Стојковски денеска информира дека откако е дојден на функција, издадени се решенија за забрана на прием и
Македонија

Стојковски: ДИЖС учествувал во издавањето дозвола за одложување опасен отпад на „Дрисла“

А1он
В.д. директорот на Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), Сретен Стојковски денеска на прес-конференција соопшти дека изминатите десет дена, откако е назначен на функцијата, добил
Uncategorized

Петровска: Зголемен обемот на надзори, поведени 43 прекршочни постапки, изречени се 36 санкции

А1он
Директорката на Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) на денешната прес-конференција во врска со шестмесечниот извештај за работата на Инспекторатот информира дека е зголемен обемот
Македонија

ДИЖС: Извршен надзор над депонијата во Росоман, изречени казни

А1он
Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) информира дека минатата недела инспектор изврши надзор над депонијата во Росоман, која често се опожарува во летниот периот и
Македонија

Итен надзор во Цементарница Усје по голем број пријави од граѓани

А1он
По големиот број пријави од граѓани, вчера Државен инспектор за животна средина во присуство на раководителот на инспекторатот на Град Скопје изврши детална проверка на
Македонија

Инспектори засилено ќе патролираат кај „Вардариште“, ќе спречуваат да се палат кабли и гуми

А1он
Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) иницираше заеднички акции со Инспекторатот на Град Скопје и МВР со цел спречување на палење кабли и гуми покрај