kanalizacija

Македонија

ВИДЕО: Канализација ја поплави Кисела Вода, пукна главната цевка на градилиште за нова десеткатница

Маја Илиевска-Пачемска
Фекалии од цело Пржино се излеваат од градилиште за нова десеткатница на улицата „Дренак“ во населбата Кисела Вода. Изведувачот попладнево ја пукнал главната канализациона цевка,
Македонија

Водовод и канализација апелира до граѓаните да не фрлаат отпад во канализациската мрежа

А1он
Одржувањето на системот за одведување на урбани отпадни води и третманот на отпадните води е од исклучително значење за заедницата, за санитарната и здравствена заштита,
Македонија

ВИДЕО: Викаа полиција за да пробијат пат преку ископите за канализација, револт кај жителите на скопско Пржино

Маја Илиевска-Пачемска
Триесетина куќи на улицата Пандо Кљашев во скопско Пржино денес беа отсечени оти на двете страни на улицата беа направени ископи за канализација. Градежниците ги
Македонија

Ќе се гради систем за фекална канализација, пречистителна станица и регулација на коритото на Тополка

Изработена е проектно-техничка документација за изградба на систем за фекална канализација, пречистителна станица и регулација на коритото на реката Тополка во Горно и Долно Јаболчиште,
Македонија

Само 18% од територијата на Македонија има канализациска мрежа

А1он
Само 18 проценти од територијата на Македонија е покриена со канализациска мрежа, покажуваат податоците на граѓанската организација Новинари за човекови права. Во урбаните средини 87
Македонија

Изградба на канализациска мрежа во Долна Бела Црква

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски и градоначалникот на општина Ресен Ѓоко Стрезовски денеска ќе присуствуваат на започнувањето на изградба на канализациска мрежа во
Македонија

Во Петровец првпат се гради канализациска мрежа

А1он
Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и градоначалникот на Петровец Борче Митевски денеска беа на увид на местото каде се гради канализациска мрежа во оваа