jovan mitreski

Македонија

(ВИДЕО) Митрески: Сѐ што Собранието ќе го донесе како заклучок ќе биде задолжение за Владата

А1он
Колегите пред мене дискутираа за нешто во јавноста се создава како фама, а е дел од политичкиот фолклор, прво дека нешто недостасува во информацијата и
Македонија

Митрески: Декларацијата за Делчев е дневнополитички театар, ВМРО-ДПМНЕ да ја повлече

А1он
Гоце Делчев е еден од најзначајните македонски национални херои, чие наследство силно го промовираме.Популистичките игри на ВМРО-ДПМНЕ се на штета на ликот и делото на
Македонија

Митрески: Дел од пратениците потпишани на иницијативата се злоупотребени

А1он
Координаторот на пратеничката група на СДСМ, Јован Митрески, тврди дека дел од потпишаните пратеници за гласање на недоверба на владата се злоупотребени, бидејќи, според него,
Македонија

Митрески: СДСМ е за воведување фингерпринт, ВМРО-ДПМНЕ да не бара алиби за поразот на локалните избори

А1он
СДСМ е за фингерпринт на локалните избори и не е против како што лаже ВМРО-ДПМНЕ, но секогаш кога станува збор за измени на Изборниот законик
Македонија

Митрески: Имаме сериозни забелешки на Законот за државјанство

А1он
Треба да се обезбеди поширок консензус, треба да се испочитуваат меѓународните стандарди за решавање на вакви проблеми и кога сето тоа ќе биде склопено во
Македонија

Митрески: Во следниот период ќе зборуваме само за економија, бидејќи наша следна цел е да бидеме членка на ЕУ

А1он
Поминавме многу, и во овие три години и во овие денови од кампањата, од повозрасните добивме мудрост и исуство, од помладите добивме енергија и креативност,
Македонија

Митрески: Пратениците на СДСМ донесоа храбри, историски одлуки во интерес на државата

А1он
“На 12 април оваа година не очекуваат предвремени парламентарни избори. Граѓаните повторно ќе имаат можност да одлучат кому ќе му ја дадат довербата за наредниот
Македонија

Митрески: Само дијалогот гради мостови

А1он
Само дијалогот гради мостови и на тој начин може да се дојде до одржливи решенија, изјави денеска координаторот на пратеничката група на СДСМ Јован Митрески
Македонија

(ВИДЕО) Митрески: ВМРО-ДПМНЕ се противат на отписот на каматите и долговите на граѓаните

А1он
ВМРО-ДПМНЕ продолжува да ги блокира сите проекти и сите законски решенија што се во интерес на граѓаните. Пратениците од оваа партија очигледно се против отписот