mitreski

Македонија

(ВИДЕО) Митрески: Опозицијата да ги научи лекциите од минатото и наместо блокади и деструкции да делуваат конструктивно и одговорно

А1он
Денес во Собранието одржавме редовна координација на која начелно договоривме начин на делување во следниот период. Во тој контекст сакам да испратам неколку пораки до
Македонија

(ВИДЕО) Митрески: Политиките на СДСМ носат нови работни места, поголеми плати и повисок животен стандард

А1он
Пратеникот на СДСМ, Јован Митрески на пресконференцијата рече дека политиките на СДСМ носат нови работни места, поголеми плати и повисок животен стандард. „Во следниот мандат
Економија

(ВИДЕО) Митрески: Сите пратеници да дадат поддршка за Буџетот, со него се обезбедува економски раст

А1он
Очекувам сите пратеници да дадат поддршка за усвојување на предлог Буџетот за 2019 година, затоа што Буџетот за 2019 година е домаќински, развоен и обезбедува
Македонија

(ВИДЕО) Митрески: Ставаме крај на репресивната политика, ги намалуваме казните, го укинуваме двојното казнување

А1он
Репресивната казнена политика којашто во минатото беше селективна и служеше за притисоци, закани и за уништување на фирмите, ја менуваме со праведна казнена политика што
Македонија

(ВИДЕО) Митрески: Поради Груевски изгубивме 8.5 милиони евра од ИПА за Колекторскиот систем

А1он
Ве информирам дека Никола Груевски пред неколку дена излажа дека проблемот со колекторскиот систем во Радожда, што треба да го спречи загадувањето на Охридското езеро,