evrotink

Македонија

ЕВРОТИНК, ИДСЦС и Еко-свест за Извештајот на ЕК: Потребна вклученост на граѓанско општество во преговорите, но и зајакната борба против корупцијата

А1он
С.Македонија позитивно се издвојува од останатите земји од Западен Балкан според извештајот на Европската комисија. Сепак, потребно е Собранието да ја преземе улогата на клучна
Македонија

Фондот за Западен Балкан ги помага капацитетите на регионалните НВО во борбата против организираниот криминал

А1он
Трендовите покажуваат дека организираниот криминал е подложен на трансформации, почнувајќи од традиционални хиерархиски структури до флексибилни криминални мрежи кои се прилагодуваат на новите можности и
Видео Македонија

(ВИДЕО) Истражување: Граѓаните се поголеми оптимисти за влез на Македонија во ЕУ

А1он
Според истражувањата на „Евротинк“ направени во периодот од 1 до 21 март на 1043 испитаници, зголемен е бројот на граѓани кои сметаат дека Република Македонија
Македонија

Владата и граѓаните заеднички за поскора ЕУ и НАТО интеграција

А1он
Владата и граѓаните заеднички работат за поскора ЕУ и НАТО интеграција, е заклучокот од денешната средба на премиерот Зоран Заев со претставниците на граѓанската организација