dunav

Регион

Секојдневно преку Дунав во Црно Море се влеваат 4 тони пластика

А1он
Дунав секојдневно „транспортира” до Црното Море над 4,2 тони пластика, односно – 1,533 тони годишно, посочи романската асоцијација „Повеќе зеленило”. Таа органзиација денеска презентираше програма