dokumenti

Македонија

(ВИДЕО) Стоилковски: Заев уште пред референдумот договарал програми со Косово со користење на придавката „Северна“

Владата и Министерството за култура во нејзино име уште лани пред референдумот договарало програми со косовската влада со користење на придавката „Северна“, тврди Наум Стоилковски,
Свет

Москва декласифицира документи од Втората светска војна

Руската Надворешна разузнавачка служба (СВР) декласифицира документи што се однесуваат на соработката меѓу советските и британските тајни служби за време на Втората светска војна. Ова
Македонија

(ВИДЕО) Ристоска: Зедовме поголем дел од компјутерските податоци

А1он
Успеавме да воспоставиме соработка со УБК. Како што и веќе информиравме, започна одземањето на документацијата и веќе привршува, очекуваме за час до два да завршиме,
Македонија

Од 1. ноември објава на изгубени документи само на шалтер на „Службен весник“ во МКЦ

А1он
Од 1. ноември годинава доставувањето барање за огласување изгубени лични документи ќе може да се направи само на шалтерот за објави во службеното гласило „Службен весник
Македонија

Со едношалтерски систем за објавување неважечки и издавање нови документи, проект на МВР и Службен весник

А1он
Во сите градови во Македонија од почетокот на април граѓаните ќе можат во рамки на едношалтерски систем изгубените документи да ги пријават само во  управните служби