bogdanci

Економија

Нови ветерници во Богданци, инвестицијата 21 милион евра

А1он
Со инвестиција од 21 милиони евра ќе се заокружи проектот ветерен парк Богданци. Во втората фаза ќе бидат изградени шест ветерни турбини со инсталирана моќност
Економија

Потпишување договор за втората фаза од Ветерниот парк Богданци

А1он
Во Скопје денеска ќе бидат потпишани спогодба и договори за проектот „Ветерен парк Богданци – втора фаза“. На потпишувањето ќе се обратат министерот за финансии
Македонија

Олумчев: Нема потреба од паника поради присуството на тигрестиот комарец во некои општини од југоистокот на земјата

А1он
Детектирањето на тигрестиот комарец во општините Богданци, Дојран и Гевгелија предизвика вознемиреност кај населението поради опасноста од болестите што може да ги пренесе, но место
Македонија

Општина Богданци објави јавен повик за финансирање културни и спортски активности

А1он
Општина Богданци денеска го објави јавниот повик за финансирање културни и спортски активности со средства од општинскиот буџет за 2019 година, на кој право на
Македонија

(ВИДЕО) Заев од Богданци: Убеден сум дека на 30 септември ќе ја утврдиме европската иднина

А1он
Целиот свет ни дава максимална поддршка и затоа сега е моментот да одлучиме дали сме дел од светот или не. Договорот со Грција го гарантира
Економија

Продажба на државно градежно неизградено земјиште во Богданци

А1он
Општина Богданци по пат на електронско јавно наддавање ќе продава државно градежно неизградено земјиште во месноста „Барта“ со вкупна површина од над 30.000 метри квадратни
Македонија

Прва работилница на ЛАГ „Бојмија“ одржана во Богданци

А1он
Локалната акциска група „Бојмија“ која неодамна беше формирана од општините од југоисточниот регион, во Богданци ја одржа првата работилница за усогласување на стратегијата за рурален