Свет

Вести од светот – Политика – Економија – Финансии | А1он

Свет

Луксембург е добро место за заработувачка на жените

А1он
Вработените жени во Луксембург веројатно се единствени во светот кои заработуваат повеќе од сонародниците. Просечно вработените жени во оваа мала европска држава заработуваат 45.767 евра,
Свет

Кралицата Елизабета бара помошник на готвачот, чија плата би била 27.000 евра

А1он
Се бара помошник на главниот готвач, годишната плата изнесува 27.000 евра, за 45-часовна работна недела, стои на огласот кој на интернет го поставија од Бакингемската