Македонија

Последни, најнови вести и видеа од Македонија – Политика – Економија

Македонија

СДСМ: Нема да гласаме за законот за одговорност за клевета и навреда

А1он
Предложениот Закон за граѓанска одговорност за клеветата и навредата ја разбрануваа медиумската јавност. Владата во предложениот законски текст понуди повеќе спорни одредби кои во целост
Македонија

Центарот за срцеви заболувања од Охрид ќе добие нова локација?

А1он
Во недоградениот објект на болницата за ортопедија и трауматологија Свети Еразмо во блиска иднина да биде сместен регионалниот центар за кардиоваскуларни заболувања од Охрид. Ова
Македонија

Европската Комисија и четвртото известување за напредокот на Македонија – Дали ќе добиеме датум или не?

А1он
Во само еден дел Е.К во извештајот говори многу дипломатски и прецизно со мала дескрипција на проблемот па до пресудата на Меѓународниот суд за Правда
Македонија

ЛДП: Без триумфализам, владата е соочена со решавање на спорот за името

А1он
Согласно Стратегијата за проширување на Европската Унија, изготвена од страна на Европската Комисија, како и најавите на Еврокомесарот за проширување, Стефан Филе, Извештајот на Европската