informatika

Македонија

Македонски ученици освоија три бронзени медали на Интернационалната олимпијада по информатика

А1он
На 32. Интернационална олимпијада по информатика (ИОИ 2020), која од 13-ти до 23-ти септември се одржува во облик на онлајн натпревар, Благојче Павлески од Прилеп,
Македонија

Бронзен медал за македонските млади информатичари на Европската јуниорска олимпијада по информатика одржана онлајн во Грузија

А1он
Македонските млади информатичари освоија бронзен медал на јуниорските меѓународни натпревари по информатика за ученици до 15,5 години. На 4-тата по ред Европска јуниорска олимпијада по
Македонија

Два освоени медала на 13. Јуниорска балканска олимпијада по информатика

А1он
Учениците Тео Китановски, Атина Рувинова, Иван Занов и Сара Стефановска, раководени од Миле Јованов и Емил Станков од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство
Македонија

Државен натпревар по информатика за основци и средношколци на ФИНКИ

А1он
На Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје денеска се избира најдобриот програмер помеѓу основците и средношколците. На натпреварот учествуваат најдобрите 100