Балканска олимпијада во информатика во Скопје

Од:

Педесетина ученици од Северна Македонија, Бугарија, Белгија, Србија и Турција ќе учествуваат на „Олимпијадата во информатика 2019, што ќе се одржи од денеска до 14 април во просториите на Меѓународниот балкански универзитет (МБУ).

Олимпијадата е во организација на МБУ, во соработка со Здружението на информатичари на Македонија, со поддршка од Меѓународната олимпијада за информатика, Балканската олимпијада за информатика и Националната олимпијада на Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

Македонски ученици освоија три бронзени медали на Интернационалната олимпијада по информатика

Ана Ололовска

Бронзен медал за македонските млади информатичари на Европската јуниорска олимпијада по информатика одржана онлајн во Грузија

Ана Ололовска

Два освоени медала на 13. Јуниорска балканска олимпијада по информатика

Ана Ололовска

Во Штип „DigiGirlz“ караванот на Мајкрсофт Македонија

Ана Ололовска

„DigiGirlz“ – можности девојките да станат дел од ИТ-светот

Ана Ололовска

Државен натпревар „Прва лего лига“ во Штип

Ана Ололовска