finki

Македонија

Студенти од ФИНКИ спроведуваат петиција за зголемување на свеста за недостатокот на условите во образовните институции

А1он
Група студенти од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во Скопје започнаа петиција преку која треба да  ја спроведат својата граѓанска иницијатива за зголемување
Македонија

Државен натпревар по информатика за основци и средношколци на ФИНКИ

А1он
На Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје денеска се избира најдобриот програмер помеѓу основците и средношколците. На натпреварот учествуваат најдобрите 100
Македонија

Манчевски се обрати на првиот академски час на ФИНКИ

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски денеска ги поздрави новите студенти на првиот академски час во учебната 2017/2018 година на Факултетот за информатички
Македонија

МОН: Објектот на ФИНКИ се градел со незадоволителен процент на реализација

А1он
Новата зграда на ФИНКИ досега се градела со многу слаба динамика на градење и целосно незадоволителен процент на реализација од 4 проценти во услови во