Македонија

Последни, најнови вести и видеа од Македонија – Политика – Економија

Македонија

Груевски: Критиките на Стејт Департментот се стандардни

А1он
Премиерот Никола Груевски, ги знае забелешките од Стејт Департментот и од Амнести Интернешнл, и тие вели, се стандардни. Еве ја изјавата на премиерот. …
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се обвинуваат за името

А1он
Продолжуваат препукувањата на релација ВМРО-ДПМНЕ-СДСМ за името. „Изјавата на Црвенковски дека СДСМ прифаќа било какво решение што не задира во идентитетот, за Груевски е лицемерна.Црвенковски
Македонија

СДСМ и ПЕИ и СЛ: Извештаите потврдуваат – Во Македонија, како во диктатура

А1он
Извештаите за Македонија на Стејт Департментот и на Амнести интернешнл наликуваат како на извештај за афричка а не за европска земја. Во извештаите, предупредува опозицијата
Македонија

Полицијата ќе остане без нови возила, тендерот поништен

А1он
Поништен тендерот за полициски возила – невалиден електронскиот потпис на Порше Македонија, Кадис со несоодветна цена. Комисијата за јавни набавки по извршената евалуација на поднесените