Истражувања

Видео Истражувања Македонија

ВИДЕО: Се бара отчет за луксузирањата и расипништвото со државни пари на директорите

Маја Илиевска-Пачемска
Спиењето во скапи хотели, луксузирањето во ресторани, службени патувања со високи дневници, земањето пари од две и повеќе места, вработувањето без оглас, односно расипничкото трошење
Истражувања Македонија

Министерот Дураку лани по ресторани трошел по 700 евра месечно

Мери Јордановска
Хотели во земјата и странство, дневници, ресторани, такси, ВИП-салони на аеродроми – дел потреби, а дел луксузирања на владините претставници и министрите, може да се
Видео Истражувања Македонија

ВИДЕО: Колку ќаруваат адвокатите блиски до власта од зделките со јавните претпријатија?

Васко Маглешов
Стотици илјади евра потрошиле јавните претпријатија и агенции за адвокатски услуги. Услугите се различни, но на листите се вртат имиња само на неколкумина адвокати. Некои
Истражувања Македонија

ВИДЕО: Советници од Владата на платниот список како адвокати во јавни претпријатија

Мери Јордановска
Миле Зечевиќ, советникот на премиерот, Зоран Заев, за адвокатски услуги лани наплатил повеќе од 77 илјади евра за ангажман од Јавното претпријатие „Водовод и канализација“.
Истражувања Македонија

Советникот на премиерот, Миле Зечевиќ, на листата адвокати на МЕПСО

Васко Маглешов
Миле Зечевиќ, советникот на премиерот Зоран Заев за адвокатски услуги, лани бил ангажиран и како адвокат за Македонскиот електропреносен оператор МЕПСО. На документите кои „А1