voda

Македонија

Дел од општина Центар утре без вода

А1он
Корисниците од улиците „Коле Неделковски“, „Антонио Грубишиќ“ и „Дебарца“ утре ќе бидат без вода. Како што информира РЦУК на Град Скопје, прекинот во водоснабдувањето е поради изведување
Економија

Прилепски „Комуналец“ созадава современи услови за квалитетно снабдување со вода за пиење

А1он
Обнова на водоводната и на канализационата мрежа во Прилеп, ставање во функција на филтер станица, грижата околу нова препумпна станица за високите делови од градот
Македонија

Повторно откриена бактерија во една од чешмите во кумановско Проевце

А1он
Центарот за јавно здравје повторно изврши испитувања на чешмите во кумановско Проевце и анализите покажаа дека бактеријата псеудомона аеругеноза е присутна кај  една од чешмите