vinica

Култура

Археолошките локалитети до граѓаните, акција на Музејот од Виница

А1он
Музејот Теракота од Виница успешно работи на планот на презентазцијата на движното и недвижното културно наследство на Виничкиот крај. Археолошките предмети пронајдени на трите археолошки
Македонија

Во Виница одржана форумска сесија од програмата „Форуми во заедницата“

А1он
Во Општина Виница се одржа третата форумска сесија од програмата „Форуми во заедницата“. За проектите се обезбедени средства во износ од 2 милиони и 800
Македонија

Бизнис делегација од полскиот град Киелце во работна посета на Виница

А1он
Во работна посета на Виница престојува бизнис делегација од градот Киелце,Полска која денеска беше примена од градоначалникот на опшптина Виница Емил Дончев. За Општина Виница, нагласи
Македонија

Доделени 552 решенија за легализација на дивоградби во Виница

А1он
Комисијата за легализација на дивоградби во Општина Виница од вкупно поднесените 3.061 барање за легализација на дивоградби извршила увид врз 604 предмети и има издадено
Македонија

Кривични за насилниците кои извршија напад врз домот на Венцо Вуинов

А1он
Полициската станица во Виница поднесе кривична пријава против В.А.(21), Р.З.(22), Д.В.(36) и М.А.(21) сите од Виница за сторено кривично дело „насилство“ и против Г.В.(41) од
Македонија

(ВИДЕО) Погледнете го паркот што го изгради градоначалникот на Виница

А1он
Кандидатот за градоначалник на општина Виница од Сојузот за иднината, Венцо Вуинов и пратеникот Горан Мисовски заедно со кандидатите за советници, прикажаа уште едно од
Македонија

Со европски пари се уреди Виничкото кале

А1он
Меѓуграничниот прокет „Виничко кале“ општина Виница го реализираше со општината банско од Република Бугариоја, со цел – инфраструктурно уредување на најзначајниот археолошки локалитет Виничкото кале. Овој прокет