тирз

Економија

Се изедначуваат условите за инвестирање во ТИРЗ на домашните и странските инвеститори

А1он
Владата на Република Македонија усвои информација со која се изедначуваат условите за инвестирање на домашните и странските инвеститори и ќе важи еднакво за сите инвеститори
Економија

ВИДЕО: Турската компанија Мурат Тиџарет потпиша договор за закуп на градежно земјиште во ТИРЗ

А1он
Денес во Владата на Република Македонија, директорот на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, Александар Младеновски и менаџерот на компанијата Мурат Тиџарет, Ејуп Ѓулсој потпишаа
Економија

Министрите Шапуриќ, Мерко и Апостолоска во ТИРЗ Скопје

А1он
Министрите во Владата на Република Македонија Зоран Шапуриќ, Рамиз Мерко и Зорица Апостолоска денеска ја посетија Технолошко индустриската развојна зона каде што имаа средба со
Економија

Миноски: Над 35 отсто од македонскиот извоз се произведува во ТИРЗ

А1он
Над 35 отсто од македонскиот извоз се продуцира во технолошко индустриските зони, а третина од извозот се машини и транспортни уреди – софистицирани производи, истакна
Економија

ТИРЗ ќе потпише договор со Светската организација на слободни зони

А1он
Дирекцијата за Технолошко-индустриски развојни зони денеска во Скопје ќе потпише меморандум за соработка со Светската организација на слободни зони. Договорот ќе биде можност за проширување
Економија

Почнува производството на американски „Леар“ во ТИРЗ Тетово

А1он
Американската компанија „Леар“ денеска во Тетово го отвора својот прв производствен капацитет во Македонија. Првично, оваа компанија почна со работа на  браунфилд локација во Гостивар
Економија

Производствен капацитет на „Lear corporation“ во ТИРЗ Тетово

А1он
Производствениот капацитет на американската компанија „Lear corporation“- фабрика за автомобили, денеска ќе биде отворен во Технолошко-индустриската зона во Тетово. Компанијата е глобален снабдувач на автомобилски седишта и
Економија

Поголема интегрираност на домашните компании во ТИРЗ

А1он
Владата заедно со домашната бизнис заедница и со странските инвеститори ги разгледува можностите за поголема соработка меѓу нив и за поголема интегрираност на домашните компании