тирз

Економија

Деспотовски: Во ТИРЗ постигнати близу 190 милиони инвестиции, нови 2700 работни места со просечна плата над 50.000 денари

А1он
Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една
Економија

Деспотовски: За првпат достигнато највисоко ниво на извоз од З милијарди евра во ТИРЗ

А1он
Прв пат е достигнато највисоко ниво на извоз од три милијарди евра во ТИРЗ, соопшти директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони, Јован Деспотовски.
Економија

Деспотовски: ТИРЗ во целост го реализираше планираниот буџет за компаниите, близу сме до вкупен извоз од три милијарди евра

А1он
Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ) во целост го реализираше планираниот буџет за поддршка на компаниите што функционираат во рамки на технолошко-индустриските развојни зони.
Економија

ТИРЗ: Отворен систем за претставки од граѓани и домашни компании

А1он
ТИРЗ за првпат воведува можност граѓаните и домашните субјекти да поднесат претставки и забелешки до Дирекцијата во однос на работните процеси поврзани со функционирањето на ТИРЗ. Поднесените
Економија

Зоната во Гевгелија ќе биде прва зелена зона во државава, се финализира студијата на изводливост

А1он
Во согласност со новиот концепт на ТИРЗ за привлекување инвестиции, индустриската развојна зона Гевгелија ќе се фокусира на поддршка на зелените индустрии во согласност со
Економија

Деспотовски: И компаниите и државата поминаа добро во ТИРЗ во минатите 10 години

А1он
Во изминатите 10 години и компаниите лоцирани во ТИРЗ и државата поминале добро. Компаниите годишно во однос на приходите растат со 16 проценти, државата генерира
Економија

ТИРЗ со мерки за штедење на електрична енергија

А1он
Дирекцијата на Технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) започна со редукција на уличното осветлување во делови од ТИР Зоните низ државата, а целосно се исклучени и надворешните
Економија

ТИРЗ ги претстави можностите за инвестиции и новиот концепт пред водечките луѓе од автомобилската бранша

А1он
ТИРЗ се претстави на петнаесеттиот конгрес на автомобилската индустрија во организација на престижниот германски магазин „Аутомобилвохе“ на кој се среќаваат водечките луѓе од автомобилската бранша.
Македонија

Заев: Во бизнис секторот имаме партнери со кои носиме успешни економски политики, индустриската зона во Визбегово ќе ја преземе дирекцијата на ТИРЗ

А1он
„Докажавме дека во бизнис секторот гледаме партнери со кои носиме успешни економски политики. Растот на бруто домашниот производ е доказ дека растат и компаниите. Сите
Економија

ТИРЗ: Стабилен раст на економските активности во зоните – третиот квартал највисок во последните четири години

А1он
Во технолошко индустриските развојни зони, по првите два и во третиот квартал е регистрирано највисоко ниво на економска активност споредено со истиот период во последните