Jovan Despotovski

Економија

Деспотовски: ТИРЗ во целост го реализираше планираниот буџет за компаниите, близу сме до вкупен извоз од три милијарди евра

А1он
Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ) во целост го реализираше планираниот буџет за поддршка на компаниите што функционираат во рамки на технолошко-индустриските развојни зони.
Македонија

Завршна презентација на „Концепт28“ на Деспотовски пред граѓаните

А1он
Кандидатот за претседател на СДСМ Јован Деспотовски на јавен настап и преку социјалните медиуми ги презентираше основите на неговата програма „Концепт 28“ и го повика
Македонија

Деспотовски ги кани Ковачевски и Ременски, заедно да ги презентираат програмите за лидер на СДСМ и да одговараат на прашања

А1он
Јован Деспотовски еден од тројцата кандидати за лидер на СДСМ, ги покани другите двајца Димитар Ковачевски и Фросина Ременски заеднички да организираат презентација на програмите.
Економија

Фирмите кои добија пари од Фондот за иновации бесплатно ги понудија ИТ решенијата на граѓаните

А1он
Компаниите-кориснички на средства од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) почнаа бесплатно да им ги нудат своите содржини (дигитални книжарници, игри, решенија за учење
Македонија

Фирмата поврзана со Цветанка Ласкова се откажала од грантот за иновации од 300 илјади евра

Маја Илиевска-Пачемска
Фирмата „Декодикс“, поврзана со Цветанка Ласкова, советничка за култура на премиерот, целосно ја повлекла апликацијата за грант од Фондот за иновации.  „Декодикс“, каде што како