Потпишувањето договор за закуп меѓу ДТИРЗ и компанијата „Герешајмер“

Од:

Договор за закуп меѓу Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони и германската компанија „Герешајмер“ денеска ќе биде потпишан во Владата.

На потпишувањето на договорот, покрај директорот на ТИРЗ Александар Младеновски и Оливер Бургел, извршен потпретседател на „Герешајмер“ задолжен за глобални операции, квалитет и набавки, ќе присуствуваат и премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Би можело да ве интересира

Деспотовски во посета на ТИР зоните во Скопје, најавени повисоки плати и нови инвестиции

Ана Ололовска

ВИДЕО: Нова германска инвестиција во ТИРЗ Скопје, платите во зоните повисоки од просечната

Ана Ололовска

Извозот од ТИРЗ околу 2,6 милјарди евра, увозот 2,2 милјарди евра, зголемен и бројот на вработени

Ана Ололовска

Деспотовски: Незадоволен сум од платите во зоните, нема да се даваат субвенции, ќе се поттикнува продуктивноста

Ана Ололовска

Во 2020 година исплатени 10,6 милиони евра државна помош за странски инвестиции

Ана Ололовска

Заев: Странските инвестиции постојано се зголемуваат

Катерина Павлова-Николовска