razvod

Магазин

Најбогатиот човек на светот Џеф Безос, се согласи на развод кој ќе го чини 35 милијарди долари

А1он
Најбогатиот човек во светот, Џеф Безос, и неговата сопруга Мекензи, се согласија на развод од рекордни 35 милијарди долари. Г-ѓа Безос ќе задржи 4% од
Магазин

Данска воведува задолжително советување за двојки кои бараат развод

А1он
Данска има репутација како една од најсреќните земји во светот – но, исто така, има највисока стапка на развод во западна Европа. Од денес, двојките
Македонија

Конференција: Воведување одредба за еднакво вршење родителско право и по разводот

А1он
Промена на долгогодишната пракса на постапување со децата од разведен брак во Македонија, односно воведување одредба за еднакво вршење родителско право и по разводот и
Македонија

Конференција за заедничко родителство по разводот

А1он
Психолози, семејни терапевти, универзитетски професори и адвокати денеска ќе дебатираат на националната конференција на тема „Потребата од воведување заедничко родителство по разводот во Македонија и
Македонија

За 6,2 отсто зголемување на бројот на разводи лани во споредба со 2012

А1он
Во 2013-та статистика измерила дека има 2045 разведени брака или 6,2 отсто повеќе од 2012-та. Според статистика најмногу разводи имало во месец декември или 10