brak

Македонија

Последици од пандемијата во Македонија – помалку бракови, повеќе разводи

А1он
Вкупно 9.200 бракови биле склучени изминатата година, 4.614 помалку, или со пад од 33,3 проценти за разлика од 2019 година. Кај разводите, во 2020-та година
Свет

Повеќе од 765 милиони малолетници во светот стапуваат во брак пред полнолетство

А1он
Анадолија – Анкара Повеќе од 765 милиони малолетници во светот стапија во брак, не дочекувајќи полнолетство. Според податоците на Детскиот фонд на ОН (УНИЦЕФ), 115
Магазин

Табу во Америка, бракот меѓу блиски роднини не е толку редок како што се мисли

А1он
Глас на Америка – Вашингтон Што е заедничко за познатите личности од американската историја, како што се писателот Едгар Алан По, одметникот од Дивиот Запад
Македонија

Средба на здруженија и невладини организации со цел зачувување на традиционалното семејство

А1он
Средба на здруженија и невладини организации од земјата со цел зачувување на традиционалното семејство со враќање на истото кон духовните и моралните вредности ќе се
Магазин

Расте бројот на склучени, но и разведени бракови во Македонија

А1он
Бројот на склучени бракови во Македонија бележи пораст, но зголемување има и кај бројот на разведени бракови, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС).