staratelstvo

Македонија

Протест за измени на законот за заедничко старателство по развод

А1он
Во Скопје денеска се одржа мирен протест со барање за измени на законот по разводот старателство да имаат подеднакво двајцата родители. Граѓанските организации реагираат дека
Македонија

Подеднакво старателство врз децата по разводот на родителите бараат граѓански здруженија

А1он
Подеднакво старателство врз децата по развод е главното барање на граѓанското здружение „Наши” и неформалната организација „Децата пред сѐ” што го искажаа на мирен собир