popis 2020

Македонија

Од утре започнува пријавувањето на кандидатите за реонски попишувачи и инструктори за претстојниот попис

А1он
Конкурсот за пријавување на кандидати за реонски попишувачи и инструктори за претстојниот попис ќе биде објавен утре во четири дневни весници, како и на веб-страницата www.Popis2021.stat.gov.mk каде 
Видео Македонија

(ВИДЕО) Симовски: Пописот се пролонгира, Парламентот и Владата ќе одредат нов датум

Маја Илиевска-Пачемска
Април е непогоден термин за пописот и треба да се пролонгира, вели Апостол Симовски, директор на Државниот завод за статистика, откако доцна синоќа беше постигнат
Македонија

(ВИДЕО) Симовски: Бојкот на пописот би бил катастрофа за државата

Маја Илиевска-Пачемска
За пописот се шират лажни вести што нанесуваат штета на процесот и не смее да се дозволи бојкот, смета Апостол Симовски, директор на Државниот завод
Македонија

Пробен попис од 10 до 30 јуни во 13 општини

Маја Илиевска-Пачемска
Од 10 до 30 јуни Државниот завод за статистика во 13 општини ќе спроведе пробен попис, дознава „А1он“. Пробниот попис беше најавен за април годинава,
Македонија

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

А1он
Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република