etnicka pripadnost

Македонија

Заев: Во ЕУ ќе мораме да го отвориме Уставот, но во моментов нема потреба за дополнување на етничките заедници

А1он
„Отсекогаш став на Владата било дека пред влезот во ЕУ ние мора да го отвориме Уставот. Една од причините се токму и помалубројните заедници, кои
Македонија

Пробен попис од 10 до 30 јуни во 13 општини

Маја Илиевска-Пачемска
Од 10 до 30 јуни Државниот завод за статистика во 13 општини ќе спроведе пробен попис, дознава „А1он“. Пробниот попис беше најавен за април годинава,