parkovi i zelenilo

Македонија

Професори против сечење на жардиниерското зеленило кај Автокоманда: Да се престане со овој бесмислен масакр

Ана Василевска
Група на универзитетски професори и асистенти од Шумарскиот факултет остро реагираат на отстранувањето на булеварското зеленило во Автокоманда и на булеврот Гоце Делчев, во близина
Македонија

ЈП „Паркови и зеленило“ со свој придонес во „Денови на пролетта – Денови на екологијата“

А1он
ЈП „Паркови и зеленило“ се вклучи со свој придонес во реализација на проектот „Денови на пролетта – Денови на екологијата“ во организација на Град Скопје,
Македонија

Започна пролетното садење на цветните леи во Скопје

А1он
„Овој временски перод од годината е најпогоден за садење на пролетен цветен расад низ градското зеленило. Затоа нашите екипи, после акциите за генерално чистење на
Македонија

ЈП „Паркови и зеленило“ ги чистеа зелените површини во Карпош 3

А1он
Екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ вчера извршија активности на чистење и средување на јавните зелени површини во населбата Карпош 3, како и сечење
Македонија

Започна акцијата за генерално чистење на општината Сарај

А1он
Во текот на денешниот ден започна акцијата за генерално чистење на општината Сарај, во којашто ќе земат учество ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и ЈП
Македонија

Прекопите во зелените површини сè повеќе го оштетуваат зеленилото

А1он
„Со големото аерозагадување, издувните гасови од автомобилите, концентрацијата на популацијата во метрополите, се повеќе се наметнува потребата од поголемо значење и одговорно однесување кон животната
Македонија

ФОТО: Зимзелени садници на булевар „Гоце Делчев“

А1он
На булевар „Гоце Делчев“ деновиве екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ работат на уредување на јавното булеварско зеленило. По завршување на реконструкцијата на инфраструктурните објекти,
Видео Македонија

ВИДЕО: Старо дрво падна врз бараки во Скопје, за влакно избегната трагедија

А1он
Дрво старо повеќе сто години, во близина на Министерството за внатрешни работи падна врз неколку куќи додека во нив имало луѓе. Од падот на дрвото
Македонија

ЈП „Паркови и зеленило“ ќе исече три суви дрвја во Центар

А1он
Одделението „Дрвореди“ на ЈП „Паркови и зеленило“ во понеделник ќе изврши сеча на едно суво дрво на улицата „Македонија“, кај спомен куќата на Мајка Тереза