panovski

Македонија

Пановски: Фирма која лаже граѓани за здравје треба да се затвори

Анита Петровска Рајковиќ
Не само да се казни, треба да се затвори, ова е рекција на др Пановски, чие име и лик беа злоупотребени при рекламирање и продажба
Македонија

Реакција на Ирина Пановска Ставридис на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ

А1он
Медицинскиот директор на Хематологија, Ирина Пановска Ставридис реагираше на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ на која изнесоа дека повторно на тендер над 3 милиони евра од
Македонија

Со 2500 лица на ден во 2024 би излегле од ковид – кризата, Пановски апелира да се вакцинираат по 5000

Маја Илиевска-Пачемска
Македонија со вакцинирање би излегла од ковид – кризата дури во 2024 година ако дневно се вакцинираат по 2500 лица. Едноставна пресметка, под претпоставка дека
Македонија

За 58.000 дози намалена употребата на „сумамед“ и „панцеф“, Пановски задоволен што престанало непотребното давање антибиотици

Маја Илиевска-Пачемска
Вкупно 58.000 дози помалку „сумамед“ и „панцеф“ биле издадени на рецепт во декември во споредба со ноември, минатата година. Податоците на „Фејсбук“ ги објави микробиологот