hematologija

Македонија

Реакција на Ирина Пановска Ставридис на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ

А1он
Медицинскиот директор на Хематологија, Ирина Пановска Ставридис реагираше на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ на која изнесоа дека повторно на тендер над 3 милиони евра од
Македонија

На Хематологија следната недела втора трансплантација на коскена срцевина од несроден донор

А1он
Втората трансплантација на коскена срцевина односно матични хематопоетски клетки од несроден донор ќе биде извршена идната недела на Универзитетската клиника за хематологија. Потпишан е договор
Македонија

Амбулантата на Клиниката за хематологија во обновени простории

А1он
Од понеделник, 1 октомври, повторно ќе биде ставен во употреба за пациентите Специјалистичко-консултативниот оддел од ЈЗУ Клиника за хематологија, популарно наречен „Амбуланта“ на оваа Клиника