Narodno sobranie

Македонија

Бугарски парламент: Изјавите за бугарското минато во Македонија се намерно влевање омраза против Бугарите

Орце Костов
Бугарскиот парламент категорично го осуди насилството врз македонските Бугари во Република Македонија, како и омаловажувањето на проблемот со правата и безбедноста граѓаните со бугарска самосвест.
Македонија

(ВИДЕО)„Признавањето на македонски народ е спротивно на бугарскиот интерес“ – Жестока дебата на пратениците во Софија за францускиот предлог

Орце Костов
Пратеникот од партијата „Преродба“, Ангел Георгиев жестоко го нападна францускиот предлог за кревање на ветото кој е во собраниска процедура во Парламентот во Софија затоа
Македонија

(ВИДЕО) „Место едно вето, ние ќе имаме 35 вета“ – Пратениците од партија на Петков задоволни што ЕУ застана на страната на Бугарија

Орце Костов
Народното собрание свика кворум и расправа во моментов за предлогот. Средбата ја отвори привремениот претседавач Мирослав Иванов. Тој предложи дневен ред во кој прва точка
Македонија

(ВО ЖИВО) Народното собрание во Бугарија расправа за францускиот предлог кој Македонија го одби

Орце Костов
Народното собрание на Република Бугарија свика кворум и расправа во моментов за предлогот. Средбата во Софија ја отвори привремениот претседавач Мирослав Иванов. Тој предложи дневен