vo zivo

Македонија

(ВО ЖИВО) Народното собрание во Бугарија расправа за францускиот предлог кој Македонија го одби

Орце Костов
Народното собрание на Република Бугарија свика кворум и расправа во моментов за предлогот. Средбата во Софија ја отвори привремениот претседавач Мирослав Иванов. Тој предложи дневен
Видео Македонија

(ВИДЕО) ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

Кристијан Ландов
На вчерашниот референдум гласале вкупно 666 743 или 36,91% излезност, Државната изборна комисија ги соопшти податоците од референдумот. Од нив „за“ гласале 91,46% или 609