prvi rezultati

Видео Македонија

(ВИДЕО) ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

Кристијан Ландов
На вчерашниот референдум гласале вкупно 666 743 или 36,91% излезност, Државната изборна комисија ги соопшти податоците од референдумот. Од нив „за“ гласале 91,46% или 609