mnt

Култура

Копродукциска претстава на МНТ и театар од Полска за децата бегалци од егејска Македонија

А1он
Македонскиот народен театар и театарот од полскиот град Легница ќе работат на копродукциска претстава за децата бегалци од егејскиот дел на Македонија кои биле протерани
Култура

МНТ на Меѓународниот театарски фестивал ФИАТ во Подгорица

А1он
Со претставата „Парите се отепувачка“ од Ристо Крле, во режија на Бојан Трифуновски, Македонскиот народен театар вечерва гостува на Меѓународниот театарски фестивал ФИАТ  во Подгорица,
Култура

Рускиот пијанист Алексеј Володин ја отвора новата сезона на Македонската филхармонија

А1он
Со концерт на рускиот пијанист Алексеј Володин на 26 септември почнува новата сезона на Македонската филхармонија. Концертот ќе се одржи во Македонската опера и балет,