opera

Култура

Во Националната опера и балет ќе се изведе операта „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи

А1он
Tрагичната приказна за љубовниот триаголник, за традицијата која се испречува помеѓу страста и љубовта, омразата и одмаздата, прикажани во операта „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи,
Култура

Балетските едночинки „Шехерезада“ и „Валпургиска ноќ“ на сцената на Националната опера и балет

А1он
На сцената на Националната опера и балет на 7 октомври со почеток во 20.00 часот ќе се изведат балетските едночинки „Шехерезада“ од Н. Р. Корсаков
Култура

„Рита“ од Гаетано Доницети на малата сцена во НОБ на 21 септември

А1он
Комичната опера во еден чин „Рита“ од Гаетано Доницети ќе биде изведена на малата сцена во Националната опера и балет, в среда на 21 септември
Култура

„Лучија од Ламермур“ на сцената на Националната опера и балет на 12 март

А1он
Една од водечките белканто опери во светската оперска литература „Лучија од Ламермур“ од Гаетано Доницети, на сцената на Националната опера и балет ќе се изведе
Култура

„Турандот“ од Џакомо Пучини на 9 февруари во Националната опера и балет

А1он
Операта „Турандот“ од Џакомо Пучини ќе биде изведена на 9 февруари 2022 година со почеток 20.00 часот во Националната опера и балет. Спектакуларната продукција на