filharmonija

Култура

„Банда“ – концерт на оркестарот на Филхармонија со дела од Гинастера, Пјацола, Гершвин

А1он
Овој четврток во 20 часот, оркестарот на Филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Банда“, на кој ќе бидат изведени дела од Гинастера, Лобос, Пјацола и
Култура

Со концерт на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија

А1он
Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. „Секоја концертна сезона има ново име, оваа
Култура

„Лудориите на Чаплин“ – Филхармонија на отворено во Градскиот парк

А1он
Овој петок, во 21 часот, во Градскиот парк ќе се одржи традиционалниот концерт на отворено на оркестарот на Филхармонија, посветен на генијалниот Чарли Чаплин. Оркестарот
Култура

„Младите доаѓаат“ – концерт со учениците од државните училишта

А1он
Овој четврток во 20 часот, оркестарот на Филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Младите доаѓаат“ на кој ќе настапат ученици од државните музички училишта. Диригент