minimalna plata

Економија

Чевларите бараат намалување на придонесите за да може да се исплаќа минималната плата

А1он
Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до
Економија

СДСМ: Повисоката минимална плата од 12.000 денари ја отвара спиралата на покачување и на просечната плата

А1он
„Со ребалансот на буџетот Владата предводена од СДСМ скрати финансиски средства предвидени за репрезентации, луксузни ручеци и службени патувања на функционерите, милионски реклами и скапи
Економија

Дијалог за минимална плата – предложено минималната плата да влезе во ребалансот на Буџетот

А1он
Министерот за финансии Драган Тевдовски, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, заменик министерката за финансии Ширет Елези и економскиот тим во Министерството за