minare

Видео Македонија

ВИДЕО: Ставена куполата на џамијата во Охрид, Заев вели дека не може да пушти булдожер

Додека премиерот Зоран Заев најавува дека со разговори меѓу граѓаните на Охрид и ИВЗ ќе се реши прашањето за тоа што ќе се прави со
Македонија

Минарето на охридската џамија доби нов кат, никој не смее да го сопре градењето

Кристијан Ландов
Минарето на Али-пашината џамија во Охрид и натаму се гради, без потребните дозволи. Охриѓани велат дека е кренат уште еден кат, а од зелената ограда
Македонија

Договорена е доградба на минарето во Охрид, Заев негира

Кристијан Ландов
Минарето на џамијата во охридската чаршија ќе се гради, а институциите ќе ги издадат потребните дозволи што недостигаат, дознава „А1 он“ од извори во локалното
Македонија

Постизборно се гради нов кат на минарето на Алипашината џамија во Охрид

Кристијан Ландов
Во Охрид продолжи изградба на 32-метарското минаре на Алипашината џамија. Работници денес се вратија на градилиштето по неколкудневна пауза за време на изборите. Од здружението
Македонија

ВИДЕО: За Заев предизборниот период е сензитивен за да се решава судбината на џамијата во Охрид

Кристијан Ландов
Додека охриѓани чекаат институциите да пресечат дали Алипашината џамија треба да има 32-метарско минаре, но и дали има дозвола за градба, премиерот Зоран Заев изјави