mecki

Македонија

ЦУК бара да се дозволи отстрел само на премногу агресивни мечки

А1он
Центарот за управување со кризи информираше дека поведуваат процедура пред надлежните министерства за земјоделство и за екологија, да извршат процена дали се исполнети условите за
Македонија

Николовски: Проблемот со мечките е комплексен, Собранието да не го блокира и побрзо да го донесе законот за ловство

А1он
Надлежните институции деновиве се во интензивна комуникација за да се надмине проблемот со зголеменото присуство на кафеава мечка во Маврово и Ростуше која ги загрозува
Македонија

Општина Маврово и Ростуше бара прогласување кризна состојба по зголеменото присуство на кафеава мечка

А1он
Во Националниот парк Маврово, но и на други подрачја на државата е забележано зголемено присуство на кафеава мечка, соопшти денеска директорот на Центарот за управување
Македонија

Мечки превртуваат контејнери во Галичник барајќи храна: Жителите исплашени да не бидат нападнати

Орце Костов
Месната заедница Галичник предупреди на се поголемо присуство на мечки кои претставуваат опасност за населението, посебно во овој летен период кога куќите се полни со