komisija za zastita od diskriminacija

Македонија

Не е дискриминација, но е нееднаков третман на граѓаните кои платиле возачки дозволи утврди Комисијата за заштита од дискриминација

А1он
Комисијата за спречување и заштита од дискриминација смета дека се прави нееднаков третман кон граѓаните кои промениле важечки документи со новото име на државата и
Македонија

Комисијата за заштита од дискриминација ќе поднесе тужба против МОН за недостатокот на учебници

А1он
Видливо се зголемува бројот на претставки до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, што е и еден од индикаторите дека граѓаните се здобиваат со
Македонија

До Комисијата за спречување и заштита од дискриминација лани поденесени 248 претставки

А1он
Заклучно со 31 декември минатата година до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација поднесени се 248 претставки, а дополнително поведени се и седум постапки
Македонија

Комисијата за заштита и спречување дискриминација можно уште денеска да ја разгледа наводната согласност на Владата кон „Бехтел и Енка“ за поголема работна недела

А1он
Комисијата за заштита и спречување дискриминација можно е уште денеска да расправа по информацијата што ја соопшти потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, дека Владата во
Македонија

Комисијата за заштита од дискриминација со препорака за Акциски план за унапредување на правата на осуденичките

А1он
Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе општа препорака со која препорачува Управата за извршување на санкции да подготви Акциски план со активности и
Македонија

Бендевска: За центарот „Иван Михајлов“, топката ја префрливме на Обвинителството, ќе постапува по Кривичниот закон

Маја Илиевска-Пачемска
Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ во Битола не го смени името и не ги отстрани содржините за кои Комисијата за спречување и заштита од дискриминација
Македонија

Комисија за заштита од дискриминација: Владата неоправдано предвидува 10.000 денари повисока плата за вработени во секретаријати и министерства

Маја Илиевска-Пачемска
Неоправдано е административците вработени во министерства и секретаријати да имаат за 10.000 денари повисока плата од останатите административци вработени до институциите, заклучи Комисијата за спречување
Македонија

Вознемирувачки содржни за сиромашните, самохраните мајки, трансродовите лица во учебник по Социологија

А1он
Коалиција „Маргини“ соопшти дека Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) по однос на нивната претставка утврдила продолжено и повеќекратно вознемирување врз основа на
Македонија

Собранието ги избра членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

А1он
Собранието вечерва ја усвои одлуката за избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, за која „за“ гласаа 61 пратеник, без гласови
Македонија

Препорака од Комисијата за заштита од дискриминација за слободата на вероисповед

А1он
Комисијата за заштита од дискриминација, по примена информација дека на ученици во основно училиште во Охрид делумно им било скратено правото на образование поради нивната