kszd

Македонија

Владата бара решение за оние кои платиле за нови возачки и сообраќајни

А1он
По одлуката на Владата дека возачките и сообраќајните дозволи ќе бидат бесплатни, се бара решение за оние граѓани кои веќе ги имаат извадено овие документи
Македонија

Комисија за дискриминација: Од 126 учебници за основно, на МОН не обезбедил 43 на стартот од учебната година

А1он
Од 126 учебници потребни за сите задолжителни и изборни предмети во деветгодишното основно образование, на почетокот на учебната 2023/2024 година Министерството за образование и наука
Македонија

Комисијата за заштита од дискриминација со препорака за Акциски план за унапредување на правата на осуденичките

А1он
Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе општа препорака со која препорачува Управата за извршување на санкции да подготви Акциски план со активности и