goce delcev

Македонија

Во Делчево се одбележува 110-годишнината од загинувањето на Гоце Делчев

А1он
Во Општина Делчево денеска се одбележува 110 годишнината од загинувањето на Гоце Делчев, патронот на градот, што до 1950 година се именуваше како Царево Село.