falsifikati

Македонија

Вработени во МВР издавале возачки дозволи на лица кои немале положено, поднесени 36 кривични пријави

А1он
Поднесени се кривични пријави за 36 лица, од кои осум вработени во МВР за злоупотреба на нивната службена положба и фалсификување на службена исправа. „Пријавените
Македонија

Хрват со фалсификувани документи влегол во Македонија

Вчера попладне на Аеродромот во Скопје на излез од Р.Македонија се пријавил да патува Л.В.(33) од Р.Хрватска. По извршени проверки  било утврдено дека истиот остварил влез во РМ на 11.09.2018 година, со фалсификувана патна исправа која по негово кажување ја добил од лице во Истанбул, информираат од МВР Се