bilateralen protokol

Македонија

На Самуиловата тврдина во Охрид ќе стои дека Самуил бил бугарски цар – БГНЕС го објави билатералниот протокол со Македонија

Орце Костов
Францускиот предлог за решавање на спорот меѓу Бугарија и Македонија се состои од три независни елементи кои можат само целосно да одговорат на прашањето дали