istoricari

Македонија

Нема договор помеѓу историчарите од Македонија и Бугарија за Охридската Архиепископија

А1он
Дводневниот состанок на мешовитата комисија за историски прашања во Скопје заврши вечерва без договор. Единствената тема на која членовите на комисијата се осврнале вчера и
Македонија

Бугарскиот историчар Гоцев: Скопските Македонци се исплашија дека Европа ќе ја препознае бугарштината во Македонија

Орце Костов
Откако македонската влада го прифати предлогот на Макрон и се согласи да почнеме преговори со ЕУ откако ќе ги вметнеме Бугарите во Уставот а притоа
Македонија

Бугарски научници: Лагите на македонските историчари ќе се најдат во сите светски библиотеки

Орце Костов
Првиот дел од монографијата „Бугарија и Македонија. Историја и политика“, која, како што тврдат бугарските историчари и писатели, ги побива лагите на македонските историчари, веќе