apanaza

Македонија

Барањата за апанажа на функционерите на кои им престанал мандатот на седница на матичната собраниска Комисија

А1он
Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска ќе ги разгледува барањата за остварување плата по престанок на функцијата на избраните и именувани лица
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Трипуновски поднесе барање за апанажа затоа што СДСМ го избрка од работа

А1он
ВМРО-ДПМНЕ смета дека СДСМ се реваншира со поранешниот дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски, заради тоа што јавно ги обелоденил сите
Македонија

Листа на експратеници кои побарале надоместок од Собранието, меѓу нив и имиња кои цела кариера се во собраниските клупи

Кристијан Ландов
Скоро сите пратеници од претходниот парламентарен состав, независно на која партија односно коалиција припаѓаат, поднеле барање за Собранието да им исплаќа плата и по нивниот
Македонија

Ангажман во јавните институции наместо апанажа за пратениците и функционрите

А1он
Апанажата секогаш е актуелна после парламентарните избори и е законско право што го користат пратениците и другите функционери. Дури и да донесеме сега измена во
Македонија

Одбиено барањето за апанажа на Јанева во Собранието

А1он
Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на попладневното продолжение на седницата едногласно го одбија барањето за апанажа на поранешната специјална јавна
Македонија

Нов скандал, Виолета Дума не сака пензија туку апанажа од 1.000 евра

А1он
Чичаковски, Бонева, Дума, Милев и Јакупи, поранешни членови на Државната изборна комисија поднеле барање за апанажа до Собранието на Република Македонија. Тие бараат, една година