2 avgust

Македонија

Честитка за Илинден од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

А1он
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ на сите граѓани на Република Македонија им го честита најголемиот празник на нашата татковина, Илинден. –
Македонија

Ѓорчев: Во официјалните говори на Пелинце Македонците не беа спомнати

А1он
Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Владимир Ѓорчев смета дека годинашниот Илинден е празник на поделени чувства, а во Пелинце, по повод прославата, во официјалните говори, како што
Македонија

Традиционална Семакедонска средба во потпелистерското село Трново

А1он
Матицата на иселениците од Македонија, Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија-Битола, Сојузот на Македонците од Егејот-Македон и Светскиот македонски конгрес денеска во потпелистерското