2 avgust

Регион

ВИДЕО: Бугарска прослава на Илинден во Смилево

А1он
Околу стотина членови на „Бугарскиот културен клуб“ вчера пред споменикот на Даме Груев во Смилево, ја прославија 110 годишнината од Илинденското востание. Датумот е одбран