Економија

Економија – Вести – Македонија – Свет – Балкан | А1он

Економија

Оланд пред Европскиот парламент: Да се штеди да, да се ослабe економијата не!

А1он
Од многу одамна, Европа се сомнева во себе си, се двоуми за своите избори. Таа троши многу време во носењето на значјаните одлуки, изјави францускиот претседател
Економија

„Фич“ го потврди рејтингот на ПроКредит Банка Македонија

А1он
Меѓународната рејтинг агенција „Фич“ го потврди повеќегодишниот кредитен рејтинг на ПроКредит Банка Македонија со оценка „ББ+“. Како што соопшти Банката, индивидуалниот рејтинг на ПроКредит Банка
Економија

УЈП: Пријавувањето дополнителни приходи до 15 март

А1он
Граѓаните кои минатата година оствариле дополнителен приход, треба до 15 март да поднесат до Управата за јавни приходи Годишна даночна пријава. Годинава се очекува до
Економија

Македонија ќе користи италијанско искуство за развој на туризмот

А1он
Запознавање на бизнисмените од Италија со можностите за инвестирање во земјава и со потенцијалите за водење бизнис, како и пренесувањето на нивните искуства на македонските
Економија

Стопанската комора на Македонија со нови проиритети

А1он
Стопанската комора на Македонија во првата половина од годинава не очекува некои позначајни позитивни движења на економските текови иако сметаат дека проекцијата за раст на
Економија

Со државна помош 930 невработени ќе почнат сопствен бизнис

А1он
Деветстотини и триесет невработени лица добиваат можност да почнат сопствен бизнис преку Програмата за самовработување, за која денеска објави оглас Агенцијата за вработување. Лицата што