Македонија

Црвенковски: На 28 октомври ќе се случи најголемиот митинг досега

А1он
„Дали оваа иста влада донесе амнестија за хашките случаи, дали таа амнестија се однесуваа на раководството на ОНА и десетина луѓе, дали амнестираните седат во
Македонија

Кои се потенцијалните кандидати на ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори?

А1он
Во ВМРО-ДПМНЕ до крајот на следната недела ќе се составуваат првичните листи за можните кандидати за локалните избори во март 2013.  година. Како што дознаваме
Македонија

Парични казни за промена на имињата на училиштата во Чаир

А1он
Државниот просветен инспекторат се заканува со прекршочни пријави доколку во рок од осум дена не бидат вратени таблите со старите имиња на четирите основни училишта