Македонија

Еден милион евра за надоместоци за обвинителите на СЈО

Од 70 илjади евра до 107 илјади евра надоместоци земале обвинителите во Специјалното јавно обвинителство, надвор од редовната плата, покажуваат податоците од базата „Отворени финансии“.
Македонија

Јанева заглавена со седум кредити во банките, лани си купила и животна полиса

Во последниот анкетен лист, кој поранешната шефица на СЈО, Катица Јанева, го доставила до антикорупционерите, пријавила дека во две банки чува приближно 98 илјади евра,
Македонија

Пред избори се бараат агенции за привремени вработувања

Продолжуваат привремените вработувања, кои со години наназад се предмет на жестоки критики и во европските извештаи за напредокот на земјава со образложение дека тие отвораат
Видео Македонија

ВИДЕО: Некој со нов автомобил, друг со нов стан, заврши мандатот на специјалните обвинители

Автомобили, станови, кредити, акции, но речиси никаква пријавена заштеда – вака накусо може да се опише колкав имот стекнале специјалните јавни обвинители четири години по
Видео Македонија

ВИДЕО: Митото ни откри кои се замениците министри во Владата

Дејан Павлески, Ѓонул Бајрактар, Садик Бекири, Беким Максути, Александар Бајдевски… Можеби овие имиња се непознати за граѓаните, но тие месечно земаат плата од 60 до
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ бара да се испита како СЈО потрошило 15 милиони евра и како Јанева дала наредби од притвор

Десетчлена анкетна комисија, која ќе го испита комплетното работење на СЈО за периодот од основањето до разрешувањето на Катица Јанева, како и на обвинтелите, бараат
Македонија

Пинг-понг со најголемите предмети за криминал и корупција

Петнаесетина истраги, уште толку обвиненија и голем број предистражни постапки треба да поминат од рацете на Специјалното јавно обвинителство во Јавното обвинителство, откако Катица Јанева